Fyllofys

Varmeisolasjon og brannsikring der kravene er høye.

 

Fyllofys er en ikke-brennbar isolasjon formet som halvrør for ekstra brannsikring av rør. Løsningen leveres også i plater, som egner seg til å isolere større åpninger. Dette er den ekstra brannsikringen mange har behov for offshore og i industri.

To skall, eller halvrør, plasseres rundt et rør av glassfiber, kobbernikkel (CuNi) eller kobber. Skallene er brannsikret med Fissic, en overflatebehandlingen som også reduserer opptak av fuktighet til en minimum og øker den mekaniske styrken.

Isolasjonselementene sikres med en varmgalvanisert slangeklemme og overgangene mot rør og rør-gjennomføring fuges med Nofirno tettemasse.

Fyllofys isolasjonsplater kan tilpasses på stedet for å sikre større åpninger. Her benyttes platene i kombinasjon med Fyllofoam, en tettemasse ekstrem tetteevne. Sammen gir dette høy tetthet mot brann.

Her er det gjort tester over 4 timer mot hhv.100 og 150 mm tykke vegger med kabler på opptil 80 mm, i henhold til EI240/E240, EI 60 and EI 90.

Kombinasjonen av Fyllofys og Fissic kvalifiserer til varmeisolasjon i klasse A-omgivelser.

Materialet i denne løsningen inneholder ikke fibre, trekker minimalt med fuktighet og beholder både tykkelse og form over tid.

Ved kabelgjennomføringer i sandwich-paneler og brannsikre rørgjennomføringer anbefaler vi en kombinasjon av Fyllofys isolasjonsmateriale, Nofirno system for gjennomføringer, Nofirno-pakninger og våre brannsikre HR plastrammer for rør- og kabelgjennomføringer.

Fyllofys er en ikke-brennbar isolasjon for offshore og industri, formet som halvrør for ekstra brannsikring av rør. Leveres også i plater.

Egenskaper

Branntett

Brannsikkert

Gasstetting

Gnagertett

UV-bestandig

Kjemikaliesikkert