Aktuelt

Nyheter, bransjetips, råd og veiledning for din arbeidshverdag.

Heft mot PE/Polyethylene rør/flater

CSD Anbefaling: Polyethylene (PE rør/kappe) og priming av flater

27.01.2023

Av Bjørn Erik Skahjem

Polyethylene (PE) har en veldig glatt overflate, og benyttes både i rør og kabelkapper. Det er vanskelig å få heft, og for å sikre at man får binding til flatene her må man gjøre noen forberedelser før Nofirno tettemasse kan påføres. 

Rubbe opp med sandpapir

Nofirno tettemasse skal påføres i en dybde på minimum 20mm, så man trenger å gjøre overflaten litt mer ru der man ønsker at tettemassen skal binde seg. Dette gjøres ved å gå over med sandpapir en gang eller to. Pass på å fjerne eventuelt støv eller rester som blir igjen.

Påføring av primer

Det finnes flere typer primere. Silikonprimere er mindre tilgjengelig uten å måtte forhåndsbestilles, så for å imøtekomme en praktisk utfordring om tilgjengelighet når man har behov anbefaler vi at man bruker en akrylprimer, og som kan benyttes i kombinasjon med PE. Noen primere er ikke egnet for bruk mot PE, og da står det på etiketten.

Primer påføres på samme areal man har rubbet med sandpapir og skal ha heft med tettemassen.

Tilleggshensyn

Det anbefales at man lager en quarterpipe i litt ekstra lengde langs rør eller kabel for å øke hefteflaten. Husk å rengjøre/behandle flaten her også.

Skulle man være i tvil er det bare å kontakte oss, så bistår vi på telefonen eller via video-chat! 

Bjørn Erik Skahjem's photo

Bjørn Erik Skahjem

Bjørn Erik er salgs- og markedssjef i CSD Sealing Systems, hvor han har ansvaret for etablering og betjening av markedsområdet Bygg og Anlegg. Bjørn har en bachelor i økonomi og ledelse og bakgrunn fra økonomisk analyse, megling og handel av finansielle instrumenter. Han har også hatt rollen som KAM/rådgiver i software- og rådgivningsselskap innen kjemiske produkter.